Leveles spenót babbal és zöldségekkel
sponsored links
Mielõtt azt mondaná a kedves olvasó, hogy nyáron nem eszem babot, kérem fontolja meg!! Ez csodás, könnyû étel, és biztosan nem bánja meg!
Ezt a receptet is a szükség szülte, mert igazán nem volt kedvem hosszú idõt eltölteni a konyhában, a nap rendesen ontotta a meleget, így valami gyorsra gondolva raktam össze ezt az ételt!
Egy kis csalás van a dologban, ami nem mindíg van így nálam a gyors ételek esetében, de a kivétel erõsíti a szabályt, ugyanis a leveles spenót mirelit, a bab pedig konzerv! Ez van! Ettõl ez egy csodás étel!
Hozzávalók 2-3 adaghoz
- 1 doboz bab konzerv
- 1 csomag leveles spenót vagy friss is lehet természetesen!
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3db tv paprika
- 3 db paradicsom
- 3-4 tojás fehérje vagy tojás
- só - õrölt fehér bors
- olaj
- csili ízlés szerint
Elkészítés:
Elõször elkészítem a lecsó alapot, addig kiolvad a spenótom. Összevágom a vöröshagymát, fokhagymát, tv paprikát, mint a képen látható nem aprózom el, hagyom nagyobb darabokban, mert sietek, de nem is akarom, hogy egy massza legyen az étel, a nagyon darabok szerintem mutatósabbá is teszik a végeredményt! A lecsót sózom, borsozom, hogy mielõbb összeessek a zöldségek, amikor kezd puha lenni hozzáadom a leöblített babot, a lecsepegtetett spenót, amit elõtte kicsit összevágtam.
Együtt párolom tovább, de vigyázok, hogy ne essen szét az étel, maradjanak meg a zöldségek külön-külön. Megkóstolom, majd a tojás fehérjét, vagy a tojást / nálam kimaradt a fehérje, így csak az kerül bele/ felverem, és hozzáadom. Ekkor újra kóstolom, mert a tojás vesz el az ízébõl, de ha megsózom, akkor semmi gond, marad az egyensúly!
Tálalás közben friss petrezselymet, amarant magot adok hozzá, és persze sok-sok csilit az én verziómban!!
Friss kenyérrel, de anélkül is kiváló nyári étel! Köretként kuszkuszt, vagy bulgurt is készíthetünk mellé, de rizs is tökéletes, de így már egy kicsit más!