Leveles ropogós

2014-02-16

sponsored links

Ha bejelentkeznek rég nem látott rokonaink vagy ismerõseink, illik valami finomat eléjük varázsolnunk. Nekem ilyen esetekre van otthon a mélyhûtõben leveles tészta. Ez az a dolog, amivel soha nem fogok otthon próbálkozni, nem éri meg sem árban, sem fáradságban.

Az itt következõ ropogtatnivaló elkészítése sütéssel együtt 45 perc. De tényleg, a leveles tésztát mikróban 5 perc alatt fel lehet engedni, a reszelés, formázás 15 perc, a sütés pedig max. 25. Íme:

Sajtos ropogós csavart

DSC_4407s

Hozzávalók:

1 csomag (500 g) leveles tészta

20 dkg reszelt sajt

1 tojás

Nagy csipet só

Szezámmag a szóráshoz (vagy bármilyen más, pl. köménymag)



A tésztát, ha fagyasztott, kiolvasztjuk, 25 cm széles, pár mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az egészet megkenjük a felvert, sózott tojással. A hosszabbik oldal mentén a felére elosztjuk a reszelt sajtot, ráhajtjuk a másik felét, rányomkodjuk. Derelye- vagy pizzavágóval 2 cm-es csíkokra szeljük. Mindegyik darabot kétszer megtekerjük, egymástól pár cm-re tepsibe fektetjük. Megkenjük a tojással a tetejüket is, megszórjuk szezámmaggal.

200 fokos sütõbe toljuk, aranybarnára sütjük.

DSC_4404s


Hasonló bejegyzések:





Érik a ropogóóóós csereeesznye?


DSC_4800s
Még egy ünnepi



Gyors piték


DSC_4391s
Rozs




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s