Lestyános krumpligombóc leves
sponsored links
A lestyánom a kertben kezd megsárgulni, gondoltam még egy finom levest hadd ízesítek vele. Erre a finom krumpligombóc levesre esett a választásom és most sem csalódtam: tartalmas és ízletes.
Hozzávalók a gombócokhoz: 4 fõtt krumpli, 1 tojás, 2 evk. búzadara, 2 evk. liszt, 1 kisk. zsír esetleg margarin, só, bors, apróra vágott lestyán. Tovább: 1 hagyma, 200 g sonka, 1 evk. vegeta, egy csokor lestyán, 2 evk liszt, pirospaprika, só, olaj, 2 l víz.
A vizet feltesszük fõni, hozzáadjuk az egész hagymát, a csíkokra vágott sonkát, sót, vegetát meg az apróra vágott lestyánt. Közben elkészítjük a gombóckákat. A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, majd kézzel apró meggy ...