Lestyán télire
sponsored links
Ha már a fûszerek tartósításánál tartunk, itt az ideje, hogy lestyánt is tegyünk el télire, mert ez a jó csorba fûszere. Itt mondanám el, noha a lestyán egész nyáron zöldel, az elsõ hajtásait érdemes eltenni télire, mert ezek sokkal intenzívebben tartalmazzák a jellegzetes zellerre emlékeztetõ ízanyagot. Az üdezöld leveleket szárítani is lehet, egy ideje viszont a sóban eltett változatot inkább kedvelem. Egyébként ezt az eljárást is bejegyeztem már korábban, de sikerült szebb fotót készíteni és leírás is összeszedettebb.
Lestyán télire
Elkészítési idõ: lestyán mennyiségétõl függõen 15-30 perc. A lestyán különleges ízû és illatú fûszernövény, kiváló ízesítõje csorbáknak, zöldségleveseknek. Étvágyjavító, görcsoldó és vízhajtó hatású.
Lestyán, só.
1. A lestyánt csokorba összefogva folyó víz alatt megmossuk, majd lerázzuk a levelekrõl a fölösleges ...