Lestyán télire

2012-05-29

sponsored links


Ha már a fûszerek tartósításánál tartunk, itt az ideje, hogy lestyánt is tegyünk el télire, mert ez a jó csorba fûszere. Itt mondanám el, noha a lestyán egész nyáron zöldel, az elsõ hajtásait érdemes eltenni télire, mert ezek sokkal intenzívebben tartalmazzák a jellegzetes zellerre emlékeztetõ ízanyagot. Az üdezöld leveleket szárítani is lehet, egy ideje viszont a sóban eltett változatot inkább kedvelem. Egyébként ezt az eljárást is bejegyeztem már korábban, de sikerült szebb fotót készíteni és leírás is összeszedettebb. 


Lestyán télire 

Elkészítési idõ: lestyán mennyiségétõl függõen 15-30 perc. A lestyán különleges ízû és illatú fûszernövény, kiváló ízesítõje csorbáknak, zöldségleveseknek. Étvágyjavító, görcsoldó és vízhajtó hatású.

Lestyán, só. 

1. A lestyánt csokorba összefogva folyó víz alatt megmossuk, majd lerázzuk a levelekrõl a fölösleges ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/DXGM...

sponsored links

Keres?s