Lesty?nos lilak?poszta cs?l?kkel - Ciolan cu varz? ro?ie cu leu?tean
sponsored links
Elk?sz?t?se: A cs?lk?t megmossuk, hideg v?zben f?ni tessz?k, enyh?n
megs?zzuk, hozz?adunk 1 hagym?t meg a fokhagym?t, k?zepes l?ngon puh?ra f?zz?k.
Mikor a h?s puha sz?r?kan?llal kiemelj?k, h?lni hagyjuk, majd szetekre v?gjuk. A megmaradt hagym?t apr?ra v?gjuk, a zs?r
fel?n ?vegesre dinsztelj?k, majd f?lreh?zzuk ?s belekavarjuk a paprikakr?met, hozz?adjuk
a kock?ra v?gott paradicsomot a lev?vel egy?tt ?s f?ni tessz?k. A lilak?posz?t
lask?ra v?gjuk, a hagym?s-paradicsomos alapra tessz?k, s?zzuk, borsozzuk, majd
k?zepes l?ngon, t?bbsz?r megkavarva puh?ra f?zz?k. A f?z?s v?ge fele hozz?adjuk
az apr?ra v?gott lesty?nt. T?lal?s el?tt a cs?l?kszeleteket a megmaradt zs?ron
k?rbep?r?tjuk, majd a k?poszt?val ?s tejf?llel t?laljuk.
Prepararea: Se spal? ciolanul ?i se pune la
fiert ?n ap? rece, se adaug? 1 ceap?, usturoiul ?i pu?in? sare. C?nd carnea
este fiart? se scoate cu paleta de buc?t?rie, se las? s? se r?ceasc? pu?in,
dup? care se feliaz?. Ceapa r?mas? se taie m?runt, se c?le?te ?n jum?tate din
untur?, p?n? devine sticloas?, dup? care se adaug? pasta de ardei ?i ro?iile ?i
se fierbe sub capac. Varza ro?ie se taie fidea, se pune peste amestecul de
ceap?, se asezoneaz? cu sare ?i piper, ?i fierbe la foc mediu, amestec?nd din
c?nd ?n c?nd. Pe la jum?tatea timpului de g?tire, se adaug? leu?teanul tocat
fin. ?nainte de servire, ciolanul feliat se rumene?te ?n untura r?mas? ?i se
serve?te cu varza ro?ie ?i sm?nt?n?.