Lepények
sponsored links
Az ötlet innen való, pár változtatással. A tészta gyúrása közben nem sok jót fûztem a végeredményhez, valahogy nem tetszett az elkészült és begyúrt tészta állaga. Túl keménynek tartottam, alig akart összeállni, keveselltem az olajat is benne (még öntöttem hozzá pluszba egy keveset...)?, de ha már elkezdtem és bajlódtam vele, nem akartam feladni vagy újrakezdeni. Letakarva duplájára kelesztettem, kinyújtottam, ráraktam a feltétet és megsütöttem. Az elsõ falat után rájöttem, hogy ez egy nagyon finom tészta, mely az én sütõmben alulról finom ropogós lett, a teteje viszont puha maradt. Az elsõ falatot még sok másik követte, a gyerkõcöknek is nagyon ízlett, megdicsérték ezt a pizzaféleséget és újráznom kell...
Hozzávalók:
fél kg liszt 82 Ft
2,5 dkg élesztõ 19 Ft
2 dl tej 29 Ft
1 teáskanál só
1 csipet cukor
1,2 dl olaj 41 Ft
1 evõkanál bazsalikom
fél evõkanál oreganó
a paradicsomos-kolbászos feltéthez:
2 db paradicsomból készített szósz 56 Ft
1 gerezd fokhagyma
bármilyen vastag kolbász (nekem házi volt otthon) ...