Lepény maglisztbõl (villámgyors)

2013-01-16

sponsored links


Ebben az életmódváltásban kitartó és ösztönzõ társam a családból idõsebbik lányom, Nóri, aki miatt kicsit jobban össze is kell szedegetnem a gondolataimat a készíthetõ ételek terén: neki minden nap csomagolnom kell annyi tízórait, hogy kb. délután háromig éhezés nélkül kitartson vele.
Mostanában rákapott reggeli gyanánt a zabkására (forró tejben zabpehely, pár perc alatt megszívja magát, közben édesítjük bármivel, csak nem cukorral). Azzal elvan tízig, akkor megeszi a csomagolt ételek egyik felét, majd egy körül a másikat.
Visz magával gyümölcsöt, vagy gyümölcslét - egyik reggel a gyümölcscentrifugában gyorsan lenyomtunk jó egy kiló almát, meg kb. fél kiló répát, lett belõle majdnem egy liternyi lé, aminek egy részét magával vitte. A visszamaradt gyümöcsdarabokból, amelyekben ugye már nem nagyon volt nedvesség, sütit sütöttem, de nekem annyira nem ízlett, hogy ide is feltegyem a receptet - Nórinak viszont nagyon.
Aztán, most már napok óta közös kedvencünk a maglisztbõl sütött lepény (tulajdonképpen alternatív palacsinta), amelyet tortillaként, megtöltve mindenféle finomsággal, feltekerve fogyasztunk.
De elõször arról, mi az a magliszt.

Ezt a doboznyi cuccot a Nature Cookta-tól kaptam kipróbálásra; amint mondtam korábban, ezek a holmik nem olcsóak, de nem is érdemes az árukat a búzalisztéhez mérni, ugyanúgy teljesen felesleges a nyírfacukor árán háborogni a fehér cukorhoz képest (vagy akkor háborogjunk a mézén is, az sem háromszáz forint). Az ilyen lisztekbõl nem kilószámra ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s