Lepény az utolsó paradicsomból
sponsored links
Hiába hiszi azt az idõjárás, hogy be kell keményítenie és megmutatni mi vár ránk hónapokig (brrr), a piacon még lehet kapni igazi nyárízû paradicsomot. Ez többek között arra is nagyon jó, hogy az elsõ hideg napokat átvészeljük és meglegyen az átmenet nyár és õsz között. Egy nyárízû tart mellé egy forró õszi leves például elég jó kezdet szerintem. Erre a paradicsomos tartra tettem már friss diót is, ettõl az íze már nem annyira egyértelmûen könnyed, kb. olyan, mint a kora októberi idõjárás. Ezzel sajnos az igazi paradicsomtól el is búcsúzhatunk.
https://www.facebook.com/egyuttegyasztalnal
Diós paradicsomos tart
Recept
20 dkg liszt
só (egy csapott teáskanálnyi)
12 dkg vaj lehûtve, kis darabokban
5 - 6 ek hideg víz
20 dkg túró
1 ek mézes mustár (vagy 1 ek dijoni mustár + 1 tk méz) ...