Lepkecsalogató, avagy almahabos, zöldcitromos muffin
sponsored links
Nagyon szeretjük a jó savanykás ízû mindenfélét, így aztána muffint is, természetesen. Az almahabhoz Granny Smith almát használtam, jó savanyú volt, tökéletes ehhez a krémhez, sütihez.
Lepkecsalogató, avagy almahabos, zöldcitromos muffin
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg görög joghurt, 1 teáskanál sütõpor, 2 teáskanál citromlé, 2 zöldcitrom héja és leve, 1-1,5 dl tej;
a krémhez: 20 dkg alma (tisztán mérve), ? citrom leve, 2 dl habtejszín, 1-2 evõkanál porcukor, 1 tasak habfixáló;
továbbá: ? zöldcitrom, cukorlepkék.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Hozzáadjuk a zöldcitromhéjat, a citromlével leoltott sütõport, a lisztet meg a joghurtot, és simára dolgozzuk. Ezután annyi tejjel hígítjuk, hogy sûrû palacsintatészta-szerû masszát kapjunk, végül pedig zöldcitromlével ízesítjük tetszés szerint. Papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. A krémhez a megtisztított, kicsumázott almára rálocsoljuk a citromlevet, illetve aláöntünk kb. 0,5 dl vizet, és fedõ alatt puhára pároljuk, míg a leve is teljesen el nem fõ. Ezután szitán áttörjük, és hagyjuk kihûlni. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral meg a habfixálóval, majd lazán beleforgatjuk az almapépet. A kihûlt muffinok tetejére habrózsát nyomunk, majd vékony zöldcitromszeletekkel és cukorlepkékkel díszítjük. Az adagból kb. 15 muffin lesz.
EK - 2017/4