Lenmagos kenyér
sponsored links
- 15 dkg õrölt lenmag – 7-8 evõkanál (lenmaglisztként is árusítják, de ez nem zsírtalanított!
- 10 dkg – 5 evõkanál szezámliszt vagy amaránt liszt (más világos liszt is lehet!)
- 1 evõkanál sertészsír
- 1 evõkanál só
- 1 kávéskanál õrölt köménymag
- 2 dkg útifûmag héj (lapos evõkanál)
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Fél citrom leve
- Víz – kb. 1,5 dl -, de alapvetõen annyi, hogy a tészta ruganyos, és nem folyós legyen
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat keverd alaposan össze, majd hagyd állni a tésztát minimum fél órát
- Melegítsd elõ a sütõt
- Formázz kenyeret a tésztából és a tetejét vagdosd be
- A sütõben – közepes lángon – kb. 45 perc alatt fog ropogósra sülni; nyugodtan nézz rá (Én már szagra megyek a konyhába, tutira megérzi az orrom, ha egy kenyér vagy süti elkészült )