Lenmagos kenyér

2014-04-18

sponsored links

Hozzávalók:szezámoskenyér0

  • 15 dkg õrölt lenmag – 7-8 evõkanál (lenmaglisztként is árusítják, de ez nem zsírtalanított!
  • 10 dkg – 5 evõkanál szezámliszt  vagy amaránt liszt (más világos liszt is lehet!)
  • 1 evõkanál sertészsír
  • 1 evõkanál só
  • 1 kávéskanál õrölt köménymag
  • 2 dkg útifûmag héj (lapos evõkanál)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Fél citrom leve
  • Víz – kb. 1,5 dl -, de alapvetõen annyi, hogy a tészta ruganyos, és nem folyós legyen

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat keverd alaposan össze, majd hagyd állni a tésztát minimum fél órát
  • Melegítsd elõ a sütõt
  • Formázz kenyeret a tésztából és a tetejét vagdosd be
  • A sütõben – közepes lángon – kb. 45 perc alatt fog ropogósra sülni; nyugodtan nézz rá (Én már szagra megyek a konyhába, tutira megérzi az orrom, ha egy kenyér vagy süti elkészült :-D )

szezámoskenyér00


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22316

sponsored links

Keres?s