Lenmagos formakenyér és egy kis elmélkedés
sponsored links
Még sajnos nem találtam ki, hogyan is gyúrhatnám egybe az oldalaimat. Ez az Ízutazás blog már annyira a szívemhez nõtt, hogy sajnálnám csak úgy abbahagyni. Ugye már említettem korábban, hogy szinte csak a magam kedvtelésére írom, mert kevesen látogatják. Tudom én, hogy sokan ezerszer jobbakat fõznek nálam és tetszetõsebbek a képeik. Azt is tudom, hogy sûrûbben jelen kellene lenni, és mindig valami újat hozni. De mivel általában magamra fõzök, és az idõm nagy részét (napi 8-10) óra a munkában töltöm... Így ez nem feltétlenül könnyítõ tényezõ.
Amikor kezdett kiderülni az IR, akkor született egy másik blog és a hozzákapcsolódó facebook oldal. Rá kell jönni, hogy nem könnyû több oldalt és blogot kezelni, mert egyhez is nehéz vonzani olvasó közönséget. Vagy egyszerûen csak be kellene ismerni, hogy ez nem az én utam? Ne írjak és ne fõzzek másnak, csak magamnak? :( Szomorú ezen így gondolkodni, amikor ez az egy olyan, amiben úgy érzem, önmagam lehetek és még a lelkemet is ápolom vele.
Szóval most úgy néz ki, hogy van egy kezelés álló alatt blog és két facebook oldal. Ugye a facebook-on rövidebb üzenetekkel is ott lehetünk. Nem töröltem a másik blogot se, de azt gondolom, hosszabb írásokra elég egy blog.
Úgyhogy azon gondolkodom, hogyan is rakhatnám össze a két oldalt. Nem azért, mert én találtam ki, de mindkét facebook oldal nevem tetszik. :) Az egyik vonzhatja a tudatos táplálkozókat, a másik pedig, akik mindenféle ízekre kíváncsiak. Jó lenne ezt a közönséget egy helyre vonzani. :) Ha bárkiben bármilyen névötlet felmerül, akkor ne tartsa magában!
A Mentes boldogság oldalamon osztottam meg az alábbi kenyeret. Szerepeljen itt is azok kedvéért, akik ezt a blogot látogatják!
Elkészítése
A kenyérsütõ üstjébe tettem alulra a nedves hozzávalókat, felülre a szárazakat és az élesztõt. Miután megdagasztotta, - én kb. 20 percig szoktam dagasztatni - kb. fél óráig letakarva kelesztettem. Majd átgyúrtam, formáztam, tetejét bevagdostam, lekentem vízzel. 180 fokos elõmelegített sütõben kb. 50 percig sütöttem, majd további 10-15 percig már csak 160 fokon.
Rácson hagytam kihûlni és másnap szeleteltem. Finom szendvicseket készítettem belõle.
Rácson hagytam kihûlni és másnap szeleteltem. Finom szendvicseket készítettem belõle.
Hozzávalók:
15 dkg tk. búzaliszt
6 dkg tk. rozsliszt
9 dkg fehér liszt
2 ek. sikér
2 ek. lenmagtöret
50 ml mogyorótejszín (lehet másmilyen is, vagy víz)
1,5-2 dl víz
2 ek. olaj
1/2 ek. só
kb. 1,2 g élesztõ
15 dkg tk. búzaliszt
6 dkg tk. rozsliszt
9 dkg fehér liszt
2 ek. sikér
2 ek. lenmagtöret
50 ml mogyorótejszín (lehet másmilyen is, vagy víz)
1,5-2 dl víz
2 ek. olaj
1/2 ek. só
kb. 1,2 g élesztõ
Legközelebb bátrabban adagolom a lenmagtöretet! :)