Lenmagos-búzakorpás kenyér öregtésztával
sponsored links
Hozzávalók:
--- Az öregtésztához:
10 dkg víz
1 dkg friss élesztõ
13 dkg simaliszt (kenyérliszt)
- ezeket elõzõ este éppen csak összekevertem/gyúrtam és fóliával letakarva hagytam másnapig a konyhapulton.
--- Továbbá:
22 dkg víz
az elõkészített összes öregtészta
4 dkg olaj
40 dkg simaliszt (kenyérliszt)
3 dkg búzakorpa
3 dkg lenmag
2 teáskanál só.
A kenyeret géppel dagasztottam. Azután kelesztõtálba átpakoltam a tésztát, és hagytam kelni kb. 1 órát, közben 2x kézzel átgyúrtam. Ezután megformáztam a kenyeret, rátettem egy sütõpapírra, konyharuhával letakartam. Hagytam kelni kb. fél órát. Közben a fedeles tepsit betettem a sütõbe és bekapcsoltam 230 fokra. Amikor a kenyér megkelt, pengével 3 helyen kicsit mélyebben bevágtam. Lekentem hideg vízzel, a tepsi fedelét is bevizeztem, ésa kenyeret a papírral átemeltem a tepsibe. Lefedtem, és betettem a forró sütõbe, 20 perc után a tepsi fedelét levettem és úgy sütöttem tovább, míg szép aranybarnára nem sült. A sütõbõl kivéve rácsra tettem a kenyeret, hideg vízzel átkentem és hagytam teljesen kihûlni.