Lenmaglisztes zsemle

2013-01-20

sponsored links



Nemrégiben lenmaglisztet vásároltam, így most kísérletezek vele egy kicsit. Zsemlében remekül bevált, tehát ezután is használni fogom midnenképp, ami a péksüteményeket illeti.
Fasírtok esetében például ki lehet váltani vele a tojást, a paleolit táplákozók pedig rendszerint fogyasztják más maglisztek társaságában.
Lenmaglisztet fõként a rendkívül magas rost-, fehérje- és vitamintartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani, további hasznos dolgokat pedig itt lehet olvasni róla.

Lenmagliszt hiányában vásároljunk lenmagot, és õröljük finomra. De ugyanezt tehetjük más olajos magvakkal is, így nyerünk pl tökmaglisztet, mandulalisztet stb.

Hozzávalók:
  • 15 dkg teljes kiörlésû búzaliszt
  • 10 dkg lenmagliszt
  • 30 dkg kenyérliszt
  • 1,5 teáskanál só ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2013/01/lenmag...

sponsored links

Keres?s