Lenmaglisztes kenyérke

2014-04-18

sponsored links


A liszt kalandozás utolsó elõtti állomásához értünk.
Ezúttal a lenmagliszt került górcsõ alá, illetve a sütõbe. :)
Részemrõl tartózkodóm a lenmagból készült termékektõl, vidéki lyány lévén a jó kis fehér parasztkenyeret részesítem elõnyben.
Tudom nem egészséges de vagy az vagy semmi! :P Attól függetlenül, hogy nem vásárolom ezen terméketek, még dönteni tudok, hogy a végeredmény voltaképpen, hogyan is  értékelhetõ!
Nos kérem, ez a kenyérke, olyan lett, amilyennek lenni kell.
Igaz csempésztem bele fehér lisztet (meg tök és mogyorólisztet is) és egy kis élesztõt is, azért szerintem egész korrekt lett! :)


Hozzávalók:
15 dkg Batha -porta lenmagliszt
15 dkg fehér liszt -helyettesíthetõ 
1 ek. Batha -porta mogyoróliszt
1 ek. Batha -porta tökmagliszt
kevés fûszer a kedvenceinkbõl
(pl. bazsalikom, oregáno, de el is hagyható)
2 dkg friss élesztõ
2 egész tojás
1 csapot tk. só
1 ek. olaj
1,5 dl víz
1 marék tört dió
szezám, lenmag a díszítéshez


Elkészítés:
1 dl langyos és enyhén cukros vízben felfuttatjuk az élesztõt.
A szárazanyagokat egy tálba összekeverjük.
A tojásokat felverjük, kikeverjük az olajjal, hozzáöntjük a lisztekhez, dióhoz stb...
Ezután a felfuttatott élesztõt is hozzáadjuk és összedolgozzuk.
Sütõpapírral bélelt vekni formába öntjük. Eligazítjuk.
A tetejét megszórjuk a magokkal.
Elõmelegített sütõben, 175 C°-on, kb. 40 percig sütjük.






Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2014/04/le...

sponsored links

Keres?s