Lencsés tészta
sponsored links
Egy fõzõmûsorban láttam ezt az olasz ételt, de az elkészítésérõl lemaradtam. Így a saját fantáziámra hagyatkozva készítettem el, de azt hiszem nagyon jól sikerült, mert ízletes, különleges egytálétel.
Hozzávalók:
1 szál jó minõségû lángolt vagy parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg császárszalonna
1 nagy doboz lencsekonzerv vagy megfõzött lencse (kb 40-50 dkg)
1 doboz (300 gr) sûrített paradicsom
só, bors
2 tk. bazsalikom
2 tk. oregano
pici cukor
olaj
25 dkg szarvacska tészta vagy rövid makaróni
Elkészítés:
A császárszalonnát vágd fel apró kockára, majd felhevített serpenyõben, kevés olajjal süsd ki. Tedd rá a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg. Öntsd hozzá a leszûrt lencsét és a paradicsompürét. Tedd rá a fûszereket, a sót, borsot és ízlés szerint a cukrot, majd a nagyon vékonyra felszeletelt kolbászt. Alacsonyabb hõfokon forrald néhány percig.
Közben fõzd ki a tésztát, szûrd le és keverd hozzá az ételhez. Tálaláskor használj petrezselymet vagy friss bazsalikomlevelet.
1 szál jó minõségû lángolt vagy parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg császárszalonna
1 nagy doboz lencsekonzerv vagy megfõzött lencse (kb 40-50 dkg)
1 doboz (300 gr) sûrített paradicsom
só, bors
2 tk. bazsalikom
2 tk. oregano
pici cukor
olaj
25 dkg szarvacska tészta vagy rövid makaróni
Elkészítés:
A császárszalonnát vágd fel apró kockára, majd felhevített serpenyõben, kevés olajjal süsd ki. Tedd rá a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg. Öntsd hozzá a leszûrt lencsét és a paradicsompürét. Tedd rá a fûszereket, a sót, borsot és ízlés szerint a cukrot, majd a nagyon vékonyra felszeletelt kolbászt. Alacsonyabb hõfokon forrald néhány percig.
Közben fõzd ki a tésztát, szûrd le és keverd hozzá az ételhez. Tálaláskor használj petrezselymet vagy friss bazsalikomlevelet.