Lencsés piláf
sponsored links
Megint egy újítás, megint egy elkönyvelt siker. Miután megkóstoltam ezt a piláfot, rájöttem, hogy a rizs nagyon jól illik a lencséhez, s hogy színesebbé tegyem, sárgarépával kombináltam. Csak a fûszerezésén gondolkoztam, de a szárított oregánó meg csombor kihúzott a pácból.
Hozzávalók: 1 csésze (200 ml) rizs, 1 csésze lencse, 2 hagyma, 2 sárgarépa, 500 ml paradicsomlé, 50 ml olaj, oregánó, csombor, cukor, bors, só.
A lencsét beáztatjuk, a rizset megmossuk. A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát feldaraboljuk. A hagymát a sárgarépával kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lencsét meg a rizset és felöntjük vízzel. Fûszerezzük sóval, borssal, oregánóval, csomborral, pici cukorral. Ha elfõtte már a levét, rátöltjük a paradicsomlevet és készre fõzzük. Tükörtojással, sült füstölt kolbásszal tálaljuk.