Lencsés csirkeragu
sponsored links
Tegnap Trollanyu konyhájából választottam ki a vacsoránkat. A választásom erre az ételre esett. Azt hiszem, a mi konyhánkban is sor kerül ismétlésre, mert nagyon finom. :) Nálunk rizs volt a köret hozzá. De el tudom képzelni tésztával, vagy sült krumplival is.
Szinte pont úgy készítettem, ahogy Trollanyu, csak egy-két hozzávalót mással helyettesítettem. De így is ízlett és szeretném én is leírni a receptet. :)
A csirkemellet felcsíkozom (vagy ahogy sikerül), besózom, borsozom, megszórom majoránnás csirkefûszerrel és zúzott fokhagymával is ízesítem. Kb. fél órát állni hagyom.
Kevés olajon fehéredésig pirítom a csirkemellet, majd ráteszem a felkockázott paprikát és elõzõleg beáztatott lencsét. (Kb. 3 órát áztattam.) Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Miután megpuhult a husi és a lencse, tejben elkevert liszttel besûrítem és megszórom morzsolt petrezselyemmel. (Ha szükséges ízesíthetjük még.)
Elkészítése
A csirkemellet felcsíkozom (vagy ahogy sikerül), besózom, borsozom, megszórom majoránnás csirkefûszerrel és zúzott fokhagymával is ízesítem. Kb. fél órát állni hagyom.
Kevés olajon fehéredésig pirítom a csirkemellet, majd ráteszem a felkockázott paprikát és elõzõleg beáztatott lencsét. (Kb. 3 órát áztattam.) Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Miután megpuhult a husi és a lencse, tejben elkevert liszttel besûrítem és megszórom morzsolt petrezselyemmel. (Ha szükséges ízesíthetjük még.)
Hozzávalók: ...