Lencsesaláta és boros házi mustár

2013-01-08

sponsored links

 YI5M1621.jpg

 Az újévi malaccsülök körete egy kelkáposztás, fehérboros lencsesaláta volt (a reménybeli gazdagság jegyében), a koronája pedig a tárkonyos, forralt boros mustáröntetem, amit január elsején hajnalban fõztem - így került bele egy kis pezsgõ is...

Viszont mind ízében, mind textúrájában annyira sokszínû és kellemes, hogy néha kanállal eszegetem. Egyébként a házi (azaz tartósítószer-mentes) mustárokkal ez a legjobb, amit tehetünk: minél többet áll, annál erõsebb lesz. Ezért ha nem fogy el, egy idõ után fel szoktam fõzni, felhígítom és újrafûszerezem õket.

Hozzávalók az alapmustárhoz: 

250 g fehér mustármag

250 g barna mustármag

500 ml fehér muskotály (bor)

250 ml muskotályecet (tokaji)

1 citrom leve

1 teáskanál fûszersó

2 evõkanál aprított tárkonylevél

1 kávéskanál frissen õrölt fekete bors ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/01/08/le...

sponsored links

Keres?s