Lencsesaláta és boros házi mustár
sponsored links
Az újévi malaccsülök körete egy kelkáposztás, fehérboros lencsesaláta volt (a reménybeli gazdagság jegyében), a koronája pedig a tárkonyos, forralt boros mustáröntetem, amit január elsején hajnalban fõztem - így került bele egy kis pezsgõ is...
Viszont mind ízében, mind textúrájában annyira sokszínû és kellemes, hogy néha kanállal eszegetem. Egyébként a házi (azaz tartósítószer-mentes) mustárokkal ez a legjobb, amit tehetünk: minél többet áll, annál erõsebb lesz. Ezért ha nem fogy el, egy idõ után fel szoktam fõzni, felhígítom és újrafûszerezem õket.
Hozzávalók az alapmustárhoz:250 g fehér mustármag
250 g barna mustármag
500 ml fehér muskotály (bor)
250 ml muskotályecet (tokaji)
1 citrom leve
1 teáskanál fûszersó
2 evõkanál aprított tárkonylevél
1 kávéskanál frissen õrölt fekete bors ...