Lencseleves sajtos csipetkével (hús nélkül)
sponsored links
A lencselevest is hús nélkül készítem, sok zöldséggel, szegfûszeggel, fahéjjal, gyömbérrel.
Ha akad egy darabka parmezánhéj, vagy más kemény sajtszél, azt is beleteszem.
Tésztának kézzel készült friss csipetkét szoktam.
Tegnap már készülõdtem hozzá, amikor bevillant: vajon egy kevés füstöltsajt elrontja-e, ha belegyúrom a tésztába?
Hát persze, hogy nem rontotta el:)
Aki levest akart fõzni, már megtette, de a csipetke még elkészülhet, vagy majd máskor, mondjuk egy jó kis bablevesbe. Mindenesetre megérdemli, hogy ne felejtsük el.
Lencseleves sajtos csipetkével
Hozzávalók
Sok zöldség: lencse, sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, egész hagyma, fokhagyma, petrezselyem.
Fûszerek: tengerisó, frissen õrölt bors, babérlevél, szegfûszeg 10db, fahéjrúd 1db, gyömbér 2-3 cm.
1 marék zabpehely, olaj.
Értelemszerûen elkészítettem a levest. A szegfûszegeket a hagymába tûzgéltem (amit fõzés után én mindenestõl megeszek), a fahéjt egészbe teszem ...