Lencseleves benne fõtt tojással
sponsored links
Ez nem a szokásos tejfölös lencseleves, hanem egy fûszeres-paprikás fajta, de nagyon finom! :D
A recept:
- 1 ek mangalica zsír vagy olaj
- 20 dkg lencse - elõzõ este beáztatva
- 8 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 1 hagyma - felaprítva
- 1 ek mustár
- 6 tojás
Fûszerek:
- 5 babérlevél
- 1 ág friss rozmaring
- 1 ek Cayun fûszerkeverék
- 1-1 ek õrölt mustármag, pirospaprika
- 1 kk Himaláj só
- 1 mk õrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átpirítjuk a fûszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen, majd hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük 2 liter vízzel. Amikor a lencse megpuhult - kb. 1 óra -, akkor belekeverjük a mustárt, beleütünk 2 tojást, és jól elkeverjük. Végül beleütjük a maradék tojásokat, és fedõ alatt pár perc alatt megfõzzük a tojásokat a levesben.