Lencsekolbász avagy Vegán chorizo
sponsored links
Amikor megláttam La Veganistánál ezt a receptet, rögtön ki kellett próbálnom. Az eredeti instrukciók szerint viszont egyáltalán nem ízlett. Elõször is semmivel nem tudtam a nyers – vizes lencsét szétturmixolni. Másodszor amikor mindent összekutyultam, annyira “leveses” lett a kolbász massza, hogy nem tudtam formázni – a pihentetés után sem. Így tepsiben sütöttem meg alufólia alatt, mégis iszonyúan száraz lett a végeredmény.
Most változtattam pár dolgon, illetve csak egy valamin a lencsét a vízben elõfõztem és a pihentetés után is tettem még hozzá egy kicsit. Így szenzációsan finom….fõleg szétmorzsolva egy kis kókuszvajjal kolbászkrémmé keverve.
Hozzávalók:
18 dkg vörös lencs
3/4 csésze víz
2 dkg sárgaborsó liszt ( 1 ek. )
3 tk. olívaolaj
3 tk. almaecet
2 ek passzírozott paradicsom ( püré )
3 g. fokhagyma
2 tk. füstölt paprika
3 kk. oregano
1 tk. õrölt kömény
só, bors, csili v. cayenne bors – ízlés szerint
3 tk. sörélesztõ pehely
- a lencsét megmossuk, majd a vízben lassú tûzön addig fõzzük, míg az összes vizet be nem szívja. Nem kell puhára!
- az összes hozzávalót robotgép aprítójában krémesre turmixoljuk. ( pici víz még kellhet hozzá )
- 10 percig pihentetjük a kolbász masszát.
- 3-4 kolbászt formálunk, olajjal megkent alufóliába csomagoljuk – mint a szaloncukrot, csak lazán.
- 180 c-ra elõmelegített sütõben 20 percig sütjük a kolbikat, majd a fóliában hagyjuk kihûlni.
Másnap az igazi, hûtõben kb. 2 hétig áll el, fagyasztható.