Lencsekolbász avagy Vegán chorizo

2014-02-23

sponsored links

Amikor megláttam La Veganistánál ezt a receptet, rögtön ki kellett próbálnom. Az eredeti instrukciók szerint viszont egyáltalán nem ízlett. Elõször is semmivel nem tudtam a nyers – vizes lencsét szétturmixolni. Másodszor amikor mindent összekutyultam, annyira “leveses” lett a kolbász massza, hogy nem tudtam formázni – a pihentetés után sem. Így tepsiben sütöttem meg alufólia alatt, mégis iszonyúan száraz lett a végeredmény.

Most változtattam pár dolgon, illetve csak egy valamin a lencsét a vízben elõfõztem és a pihentetés után is tettem még hozzá egy kicsit. Így szenzációsan finom….fõleg szétmorzsolva egy kis kókuszvajjal kolbászkrémmé keverve. :)

P1110087

Hozzávalók:

18 dkg vörös lencs

3/4 csésze víz

2 dkg sárgaborsó liszt ( 1 ek. )

3 tk. olívaolaj

3 tk. almaecet

2 ek passzírozott paradicsom ( püré )

3 g. fokhagyma

2 tk. füstölt paprika

3 kk. oregano

1 tk. õrölt kömény

só, bors, csili v. cayenne bors – ízlés szerint

3 tk. sörélesztõ pehely

- a lencsét megmossuk, majd a vízben lassú tûzön addig fõzzük, míg az összes vizet be nem szívja. Nem kell puhára!

- az összes hozzávalót robotgép aprítójában krémesre turmixoljuk. ( pici víz még kellhet hozzá )

- 10 percig pihentetjük a kolbász masszát.

- 3-4 kolbászt formálunk, olajjal megkent alufóliába csomagoljuk – mint a szaloncukrot, csak lazán.

- 180 c-ra elõmelegített sütõben 20 percig sütjük a kolbikat, majd a fóliában hagyjuk kihûlni.

Másnap az igazi, hûtõben kb. 2 hétig áll el, fagyasztható.



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/02/23/lenc...

sponsored links

Keres?s