Lencsegulyás

2011-04-29

sponsored links


Sonkalével, zöldségekkel, fõtt sonkakockákkal, kolbászkarikákkal, sok-sok csipetkével, ill. inkább apró galuskával készült finom, savanykás, tartalmas leves lett ebédre.
A sok húsvéti finomság után kellemes enyhülés a gyomornak, még akkor is, ha nagyon vigyáztam, nehogy túl egyem magam.
Nem volt egyszerû, mert imádom a fõtt sonkát az összes velejáróval enni, nem beszélve a finom sütikrõl, egyebekrõl.



1/2 kg lencse, tisztítva, átmosva
2 db sárgarépa, karikázva
2 db fehérrépa, karikázva
1 zeller, kockázva
sok zellerzöld, aprítva-fagyasztva
1 db vöröshagyma, kockázva
4 gerezd fokhagyma, apróra
1 l sonkalé
fõtt sonkaszeletek kockára vágva
parasztkolbász karikára vágva
só, bors, kevés ecet
olaj, liszt, pirospaprika a rántáshoz
2 tojás, liszt, só a galuskához

Egy fazékban odatettem a sonkalében, amihez vizet is töltöttem, a lencsét az összes zöldséggel a tûzre és puhára fõztem...

Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2011/04/lencse...

sponsored links

Keres?s