Lencsefõzelék
sponsored links
Hozzávalók:
1 zacskó lencse
füstölt szalonna vagy sonka
babérlevél, só, ételízesítõ, pirospaprika
fokhagyma
2dl tejföl, tej vagy tejszín
liszt, olaj
Anyukámtól tanultam, nekem így a legfinomabb.
A lencsét beáztatom éjszakára majd másnap füstölt szalonna- vagy sonka darabkával, babérlevéllel puhára fõzöm.
Só, ételízesítõ megy bele aztán csak idõnként figyelni, hogy kell -e pótolni a levét.
Ha puha, akkor berántom.
Olajon a lisztet aranysárgára pirítom és 1-2 gerezd fokhagymát nyomok rá. Ekkor leveszem a tûzrõl, nehogy megégjen. Kis pirospaprikát is teszek a rántásba majd hideg vízzel elkeverem és ezzel sûrítem be a fõzeléket. Újraforralom és 2dl tejföllel vagy tejszínnel dúsítom. Ha kell és túl híg, akkor behabarom.