Lencsefõzelék
sponsored links
Lencsefõzeléket nem csak január 1-én fogyasztunk:) Igaz, akkor tán az egész ország egy emberként, bízva az új év gazdagságában, de év közben is finom eledel. Sokan, sokféleképpen fogyasztják és szeretik.
Édesapám szinte csak natúran, kevés zsírral, kenyérrel szerette.
Én pl. egy kevés kolbász-zsírral meglocsolva, tejföllel és ecetes hagymával, jól megecetezve szeretem leginkább.
Ezen kívül nagyon finom még sült lecsókolbásszal, tejföllel és ecetes hagymával is:)
Finom feltét még a fasírt, a hagyományos fõtt, füstölt sonka stb.
Energiatartalma minimálisan több, mint a száraz babé, fehérjetartalma szintén, szénhidráttartalma viszont kevesebb.
Hozzávalók:
(2 személyre)
20 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
babérlevél
kevés füstölt szalonnabõrke ...