Lencse kicsit másként
sponsored links
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- olívaolaj
- 3 bögre lencse (6 dl)
- 1-2 paradicsom
- 200 gr sóskapüré
- 1-2 ek vörösborecet
- 3-4 ek natúr joghurt
- pici só
- pici olívaolaj
3 bögre lencsét elõzõ este áztass be, majd másnap fõzd készre. Ez nagyon gyorsan megvan, nagyjából 15 perc. A hagymát és a sárgarépát késes aprítógépben turmixold össze, majd olívaolajon pirítsd át. Add hozzá a megfõtt lencsét, és öntsd hozzá 1-2 decit a fõzõvízbõl is. Add hozzá a felszeletelt paradicsomot, sózd egy picit és hagyd rotyogni. Add hozzá a fagyasztott sóskapürét (friss sóskát is leturmixolhatsz), hagyd pár percig fõni, majd add hozzá a vörösborecetet, keverd hozzá a joghurtot, és már kész is!
P.S: A hagyományos lencsefõzelék különösebben nem hoz tûzbe, megeszem évente egyszer, de ezen kívül eszembe sem jut elkészíteni. Így elkészítve viszont a lencse egész más! És tökéletesen passzol hozzá a sóska savanykás íze:)