Lencse chilli házikolbásszal
sponsored links
Aki szereti a chillisbabot, az valószínûleg ezt az ételt is a szívébe zárja majd. Fantasztikusan gazdag ízvilágú igazi téli vacsora. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam rajta, hogy az amúgy hús nélkül készítendõ lencse kapott egy kis magyar ízt, egy adag házi paprikás kolbászt.
A kerámia edényemben fõztem, ami csak annyiban érdekes, hogy nem is tudtam amíg nem volt, hogy mit hagytam ki. Most már egyértelmûen azt gondolom, hogy egy tisztességes konyha alapfelszerelése egy kerámiabevonatos öntöttvas lábos. Ha csak tehetitek szerezzetek be egyet.
Emlékszem gyerekkoromban a nagymamám kedvenc, leggyakrabban használt edénye az úgynevezett vájling volt. Mamié már a teflonbevonatos edény, Papié -ugyanekkor- a bogrács, az én önálló kalandjaim a rozsdamentes szériával kezdõdtek és vájling helyett szuper tartós mûanyag és fém tálakkal szereltem fel a konyhámat és legutóbb a kerámiabevonatossal bõvítettem a kedvenceim sorát. Kellet, nagyon kellett, és mindenkinek szükséges legalább egy ilyen.
Hozzávalók:
3-4 vékony szelet bacon
2 ek olaj
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 erõs paprika (hegyes piros, vagy jalapeno) ...