Lencs?vel t?lt?tt ?desburgonya
sponsored links
Ez volt az ?j?vi lencs?nk. Hegyi lencs?vel k?sz?lt, ami ?ztat?s n?lk?l nagyj?b?l 25 perc alatt elk?sz?l.
Hozz?val?k:
1 nagy ?desburgonya ?s 2 kisebb lilakrumpli (ez nem ?des), term?szetesen lehet 3-4 ?desburgony?val is k?sz?teni (?gy 6-8 f?l krumplink lesz)
1 nagy ek. vaj
2 ek ol?vaolaj
1/2 p?r?hagyma (ha pici, akkor eg?sz)
4 toszk?n kel lev?l
s?
100 g hegyi lencse
reszelt sajt (gouda, comt?, gruy?re, parmez?n, grana padano)
A lencs?t alaposan ?tmosom ?s b? s?s v?zben 25 perc alatt megf?z?m.
A megmosott ?s f?lbev?gott krumplikat aluf?li?ba csomagolom ?s 200 fokos s?t?ben kb. 40 perc alatt megs?t?m. Ellen?rz?m, puha legyen.
A megmosott p?r?hagym?t ?s toszk?n kelt nagyobb darabokra v?gom ?s apr?t?ban pulz?lva finomra dar?lom.
Egy serpeny?be vajat ?s olajat teszek, hozz?adom a toszk?n kel ?s p?r?hafyma kever?ket. S?zom ?s j?l ?ts?t?m.
Ha megs?ltek a krumplik, akkor s?t?pap?rral b?lelt tepsibe teszem ?ket. Kan?llal picit kiveszek a krumplik k?zep?b?l, hogy t?bb t?ltel?k f?rjen bele. R?kanalazom a t?ltel?ket, meglocsolom picit ol?vaolajjal. Megy vissza a s?t?be 20 percre, a v?g?n reszelt sajtot adok hozz?, grill fokozaton azt p?r perc alatt r?pir?tom.
Mi s?lt z?lds?gekkel ett?k ?s k?sz?tettem hozz? dijoni must?ros tejf?lt (tejf?l, dijoni must?r, magos must?r, s? ?s ol?vaolaj)