Len és szezámmagos kifli

2014-06-05

sponsored links

Ismét kiflit sütöttem, mert nagyon szeretjük. Általában joghurtot kanalazunk mellé reggelire, de szendvicsnek is tökéletes lehet. Öreg tésztát használtam, amitõl nagyon finom ropogós lett a kifli, belül pedig puha és foszlós. Semmi pluszt nem tettem bele, csupán egy kis szezám illetve lenmaggal dúsítottam, így még egészségesebb lett.





Len és szezámmagos kifli
Hozzávalók (6db):
300 g tk. tk. tönköly búzaliszt
100 g öreg tészta (50 g víz, 50 g BL80 liszt, 1 g élesztõ 24h)
10 g élesztõ
kb. 1,5 dl hideg víz
2 kk. só
20 g lenmag
10 g szezámmag
1 ek. extra szûz olívaolaj

Elkészítés:
Elõször is, ahogy már korábban leírtam készítsük el legalább egy nappal elõtte az öreg tésztát, ha van már a hûtõnkbe vagy éppen maradt ki, akkor az is tökéletes. Mérjünk ki 10 dkg-ot, adjuk hozzá a teljes kiõrlésû tönköly búzalisztet, a sót, az élesztõt, a magokat és a vizet. Állítsuk össze a tésztát, dolgozzunk vele legalább 4-5 percig (legjobb géppel), majd adjuk hozzá az olajat és további 10 percig, hogy jó levegõs legyen. Kelesszük duplájára, majd osszuk el 6 egyenlõ részre, formázzunk belõle gombócokat és pihentessük egy kicsit. Így sokkal könnyebb lesz kinyújtani. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ovális alakúra, majd a felõlünk lévõ részét húzzuk szét és tekerjük fel. Helyezzük sütõpapírral bélelt tepsire és ismét pihentessük, most 20-25 percig.
Addig melegítsük elõ a sütõt 200°C-ra.
Miután megkeltek a kiflik, spricceljük meg jól vízzel és toljuk a sütõbe 18-20 percre.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/len-e...

sponsored links

Keres?s