LEMON CURD JÉGKRÉMSZENDVICS RÓZSAVÍZZEL, RÓZSASZIROMMAL ÉS MÁLNÁVAL
sponsored links
Megint VKF, újabb izgalmas forduló. Ezúttal Select Food Alíz találta ki a témát, az ehetõ virágokat. Alíz nagyon kreatív nõ, a téma hozzá illõ és elgondolkodtató. Szeretem nézegetni a blogját, nagyon csavaros ételeket készít, a blogon pedig rengeteg hasznos infót megoszt különbözõ témákban. Megmondom õszintén ennyire tanácstalan azonban még sohasem voltam. De aztán pár hét a magyar nyárban és úgy jöttem vissza, hogy jobbnál jobb ötleteim lettek. Ez volt a sok közül az egyik, a jégkrémszendvics. Amerikai õrület, néhány éve hozzánk is begyûrûzött és sokáig nem is értettem mit szeretnek ebben az emberek. Hogyhogy nem hiányzik a pálcika, hogy lehet ezt rendesen megenni, stb. Aztán felfedeztem egy cég termékét, ami nagyon ízlett. Na akkor döntöttem el, hogy én is elkészítem a saját, adalékanyag mentes, otthoni verziómat amit lemon curddel töltöttem meg. A lemon curd-öt nem azért nem fordítom le, mert így a menõ, hanem mert nincs rá megfelelõ fordítás: láttam már citrom túrónak hívni, ami abszolút helytelen, mert köze sincs hozzá. Talán nagyon halványan krémnek merném nevezni, de legjobb így átvenni a magyar nyelvbe. Aztán gondolkodtam, mi passzol a lemon curd-höz és a málnára szavaztam. Ha pedig málna, akkor jöhet hozzá rózsavíz és mi legyen az ehetõ virág? Persze, hogy a rózsaszirom!
Nézzétek, ez lett belõle!
Hozzávalók kb 6 szelethez:
a szendvics piskótatésztájához:
12,5 dkg liszt
15 dkg cukor ...