Lemon curd, azaz citromkrém

2011-09-29

sponsored links


Nem gyakran készítek fõzött krémeket süteményekbe, sõt a vajas krémeket igazán kerülöm. Megszoktam a könnyû joghurtos, túrós esetleg tejszínes verziókat. Ez a lemon curd viszont felülmúlta minden elvárásomat (bár ebben van egy kevés vaj). Nem is értem korábban miért nem készítettem. Talán csak azért nem, mert ugye napjainkban egyre inkább elterjedt, miszerint a citrusfélék héja mennyire mérgezõ és hogy csak bio daraboknak reszeljük a héját és hát bio gyümölcsöket nem minden zöldséges árul...hát ja mondjuk részben egyet is értek ezzel a mérgezõ dologgal, csak belegondolva már több mint 20 évet úgy éltem le, hogy édesanyám és nagymamáim a citrom héját belereszelték a sütikbe és bizony az nem volt bio, úgyhogy már dugig van a szervezetem a méreganyaggal...Minden esetre részben próbálok eleget tenni ennek a bio elvárásnak és nem bio citromnak csak a levét használom fel. Ti hogy vagytok ezzel? Milyen citromhéjat használtok? Gondolom kisebb városokban még kevésbé megoldható az, hogy bio citrusféléket kerítsen az ember. Bele is gondoltam, hogy szerintem teljes Beszterce városban nem kapható. Max ha az ember maga termeszt citromot. Apropó saját termés: a nagymamám beoltatott egy citromfát, amit még kisiskolás koromban ültettem el :) akkoriban tanultuk a csiráztatást és bab mellé került citrommag is :) Állítólag 5 év múlva lesz rajta saját citromunk. Már csak az a kérdés, hogyan szállítom majd el a fát Erdélybõl Budapestre :)
Vissza a lemon curdhoz. Az angol konyha nekem nem nyerte el a tetszésemet, de ez a desszertjük igazán ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2011/09/le...

sponsored links

Keres?s