Lemon curd / Angol citromkrémes palacsintatorta
sponsored links
A hûtõben várakozott a finom citromkrémem amit a hétvégén készítettem el.
Mit is készítsek belõle? Valami gyorsat,finomat szerettem volna kitalálni hozzá.
A férjem palacsintát szeretett volna enni és így jött az ötlet hogy citromkrémes palacsintatortát készítek. Ezzel a gondolattal egy újabb recept született meg a konyhámban amit Angol citromkrémes palacsintatortának kereszteltem el.
Hozzávalók a palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit kimérjük egy tálba és egy gépi habverõvel összekeverjük.
Forró palacsintasütõben egyesével kisütjük.
A palacsinta sütõbe ne tegyünk olajat,mert a tésztába már tettünk.
15 darabot szúrjunk egyenletes kerek formára egy 15 cm-es kerek tortaformával és hagyjuk hogy teljesen kihûljenek.
A lemon curd egy angol citromkrém,amirõl erre a linkre kattintva bõvebben olvashattok.
Hozzávalók az angol citromkrémhez:
3 db meyer citrom
25 dkg cukor
10 dkg vaj
4 db nagyobb tojás ( m . vagy l -es méretû)
csipet só
Elkészítése:
A citromokat mossuk meg és töröljük szárazra.
Reszeljük le a héjukat és csavarjuk ki a levüket,majd tegyük félre.
Tegyünk a gázra egy vízzel félig teli lábast és forraljuk fel.
Egy hõ álló edénybe mérjük ki a cukrot a vajat és adjuk hozzá a citrom levét és héját.
Rakjuk az edényt a vízzel teli lábasra és víz gõz felet olvasszuk össze a hozzávalókat.
Amikor teljesen elolvadt a vaj adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat.
Állandó kevergetés közben fõzzük sûrû krémmé.
Akkor jó a krémünk ha hasonlít az állaga a forró besûrített pudingéhoz.
Teljesen kihûtjük.
Amikor hidegre hûlt a citromkrémünk, készítsük el a tejszínhabkrémet.
Hozzávalók a tejszínhabkrémhez:
6 dl. habtejszín
1 csomag / 20 g. instant zselatin fixpor
ízlés szerinti porcukor
10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítése:
A hideg tejszínhabot verjük fel a porcukorral és a zselatinporral
Víz gõz felett olvasszuk össze a csokoládét az olajjal,majd keverjük hozzá a felvert tejszínhabhoz.
A palacsintatorta összeállítása:
A maradék tejszínhabbal vonjuk be a tortánkat és a tetejére adagoljunk egy keveset a citromkrémbõl,majd egy villa segítségével húzzuk össze a tejszínhabbal.
Végül meyer citrom darabkákkal díszítsük a tetejét.