Lemon curd - angol citromkrém - Meyer citromból

2012-03-11

sponsored links


Most, hogy már lecsengett a Meyer-citrom õrület, azaz már nem minden második blogbejegyzés errõl szól, illetve, már nem is nagyon lehet sehol látni, vásárolni, szóval, most akkor hozom én is azt, ahogy én készítettem. :)

Az úgy volt, hogy találtam egy zöldségest, ahol olyan botrányosan olcsón árulták, hogy kb. 30 kilót vettem, természetesen több részletben és azt postáztam azoknak a "szegény, szerencsétlen" bloggertársaimnak, akiknél nem volt elérhetõ. Õk meg olyan pazar cuccokat készítettek belõle, hogy az csoda... és még jól függõvé is váltak. Mert ez a citrom nem azt az ízélményt hozza, mint a sima sárga citrom. Fûszeresebb, édesebb az íze, ami emlékeztet a narancsra, de mégsem az. Savanyú, de édeskésen savanyú. Olyan felismerés volt ez kb., mint a rebarbara. Meglátni, megkóstolni, a rabjává válni egy pillanat mûve volt. (A képen egyébként jól látszik, hogy a Meyer-citrom formája olyan, mint a sima citromé, a színe hasonlít a narancséra. Ha egy sima citromot és egy narancsot teszünk egymás mellé, és közéjük a Meyer-citromot, jól látszik, hogy nem annyira narancssárga, mint a narancs, de a formája egyértelmûen a citrom formáját mutatja. Ami még érdekes benne, hogy rengeteg leve van. Nálam öt darabból 7,5 dl lé is összejött. A héja nagyon vékony, ahogy megfogja az ember, puha az egész gyümölcs, mint egy túlérett narancs. És még valami.. rengeteg magja van...., rengeteg.)

És akkor végre térjünk rá, hogy mi is az a lemon curd. Az angol konyha klasszikusa, amit sokkal egyszerûbb elkészíteni, mint gondolnánk. Készülhet sima sárga citromból, vérnarancsból, narancsból, és ahogy most itt ez is Meyer-citromól. (Természetesen, ha nem citromból készül, akkor a neve is változik... ) Készítsétek el ezt a krémet, mert a napokban hozok hozzá egy tortát is... 

Lemond curd 

Hozzávalók ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2012/03/lemon...

sponsored links

Keres?s