Lekvárt hozott a Télapó
sponsored links
A nyár derekán beszámoltam arról, hogy szederbokrokat ültettünk a Sofitel tetõteraszán. Akkor úgy terveztük, hogy õsszel "betakarítjuk" a termést, és egy közös befõzés keretében lekvár készül belõle.
Ahogy eltelt az õsz, már letettem a lehetõségrõl (azért itthon fõztem egy kis szederlekvárt), majd november végén megérkezett a meghívás: december 6-án, Mikulás napján lekvárfõzõ verseny lesz. A teraszról le kellett mondanunk, így a szálloda éttermében találkoztunk, ahol az elõkészített alapanyagok vártak bennünket.
Mivel a szállodában azért tombol a "szedermámor", mert a hotel saját illata szeder alapú, mindenki ennek összetevõit firtatta, hiszen a tét nem kevesebb volt, mint az, hogy a gyõztes alkotás a budapesti Sofitel lekvárja lesz!
A felelõsség szerencsére nem lohasztotta le a kedvünket: jó hangulatú nevetgélés közepette csapatok alakultak és ...