Lekváros táska
sponsored links
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- 2,5 dl langyos tej (nekem ennyit vett fel),
- 1 tasak száraz élesztõ,
- 1 tojás + 1 sárgája,
- 1 kk vaníliás cukor,
- 4 ek kristálycukor,
- 3 ek olíva olaj,
- 1 tojásfehérje a kenézhez.
A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot egy tálba tettem, hozzáadtam a száraz élesztõt és jól összekavartam. Hozzáadtam az olajat, az enyhén felvert 1 tojást+tojássárgát, majd a langyos tejjel tésztát gyúrtam belõle. A szokásos módon megkelesztettem. Utána fél centi vastagra nyújtottam, majd a vágóval (ami a képen látható) kivágtam. A vágó másik (recés) felére tettem a kör alakú tésztát, közepébe fék kk lekvárt tettem, majd összzártam a vágót, így a recés széle összeragadt és kész volt a táska. Megkentem a táskák tetejét tojásfehérjével.
Sajnos sütéskor nem maradt meg a szép recés széle, de annyi baj legyen! Elõmelegített sütõben pirosra sütöttem.