Lekváros szív keksz
sponsored links
Vészesen közeleg a Valentin nap, de ha még mindig nincs ötleted, mivel tedd édesebbé a számodra legfontosabb ember napját, íme egy pofon egyszerû, szupercuki, saját készítésû apróság! <3
Ebben a kekszben az a legjobb, hogy kicsit giccses ugyan, de a formája és az íze miatt így is mosolyt csal bárki arcára. Lekváros linzerre ugyanis nem nagyon mond senki nemet, nemde?:) A szép végeredményért fontos, hogy sütésálló lekvárt használjunk, ez ugyanis nem folyik ki és nem is ég meg sütés közben.
Hozzávalók
- 17 dkg vaj
- 28 dkg liszt
- 6 g sütõpor
- csipet só
- 9 dkg cukor
- 1 tojás
Töltelék:
- 10 dkg sütésálló piros lekvár
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal.
- Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a sütõport és egy csipet sót és az egészet összegyúrjuk.
- A tésztát sütõpapíron kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
- A sütésálló lekvárt villával kissé áttörjük, hogy kenhetõ legyen, ha nem elég élénk színû, adhatunk hozzá pár csepp piros ételfestéket.
- Vékonyan megkenjük vele a tésztalapot.
- A téglalap egyik hosszabbik oldalánál elkezdjük szorosan feltekerni.
- Az így kapott tekercset 1 órára hideg helyre tesszük, hogy könnyen szeletlehetõ legyen majd.
- Hûtés után éles késsel 0,5 cm vastag szeleteket vágunk a tekercsbõl.
- A szeleteket sütõpapírra sorakoztatjuk.
- Egy kés/villa/kanál nyelével óvatosan benyomjuk az egyik oldalát, a vele szembe levõ oldalt pedig ujjunkkal összecsípve kissé hegyesre nyomkodjuk, hogy szív alakot kapjunk.
- 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.