Lekváros ravioli süti

2017-04-02

sponsored links

Ezt a Lajos Mari receptet már nagyon régen készültem elkészíteni. Amint megláttam, tudtam, hogy olyan mutatós, és nem is túl bonyolult, hogy tutira kipróbálom egyszer. A végeredményben sem csalódtam, hisz egy linzer jellegû, roppant omlós, lekváros süti lett belõle, ami nagyon hamar elfogyott.
Hozzávalók kb. 16 sütihez:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk sütõpor
*1 csipet só
*8 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 közepes tojás sárgája
*1 ek tejföl
*14 dkg margarin
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 tojás szétválasztva a lekenéshez
*1 tk tej
*1 kis üveg ribizli lekvár

A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral, porcukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a tojás sárgáját, a margarint, és annyi tejfölt, hogy se túl kemény, se túl ragacsos ne legyen a tészta. Pihentetés nélkül lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk. Egy közepes méretû, hullámos szélû formával kiszaggatjuk. 
Minden második közepére derelyemetszõvel kereszt alakú vágást ejtünk. A teli tészták közepére teszünk egy púpos kávéskanál lekvárt.   
A tészta szélét lekenjük egy tojás fehérjével. Ráhelyezzük a keresztes tésztát. 
Majd egy kisebb pálinkás pohárral jól összenyomjuk a tésztát. 
A sütik tetejét lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével.
180 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihûlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/04/lekva...

sponsored links

Keres?s