Lekváros piskótatekercs
sponsored links
Lekváros piskótatekercs. Egy alap sütemény, amit nem lehet nem szeretni.
Ezt is sokféleképpen el lehet készíteni, van, aki jóval több lisztet tesz bele, így testesebb lesz a piskóta, de van, aki ennél is kevesebbet használ. Stb, stb.
Én is többféleképpen szoktam készíteni a piskótatekercset, de ez a változat egy kellemes köztes állapot, a habkönnyû és a testes piskóta között.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!
Hozzávalók
- 7 közepes tojás
- 8 ek finomliszt
- 4 ek nyírfacukor (vagy kristály)
- 6 g sütõpor
- 1 ek langyos víz
- csipetnyi só
- lekvár, ízlés szerint
Elkészítés
- A tojások fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni, mikor már alakul, hozzákeverünk 1 ek nyírfacukrot és teljesen felverjük.
- A tojások sárgáját a maradék nyírfacukorral és 1 ek langyos vízzel habosra keverjük.
- A lisztet és a sütõport összekeverjük, két részletben rászitáljuk a tojássárgás keverékre, elkeverjük.
- A keményre vert tojáshabot óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. Elõször egy kevéssel fellazítjuk a masszát, utána mehet a többi is.
- A szilikon sütõformát nagyon vékonyan kiolajozzuk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
- 190 °C-ra elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt megsütjük.
- Még melegében feltekerjük a hosszabb oldalánál fogva. 1-2 perc múlva kitekerjük és újra feltekerjük. Ha kihûlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és feltekerjük.
- Kínáló tálra tesszük, a tetejét megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Természetesen sima gáztepsiben is megsüthetõ, akkor jó minõségû (lehetõleg szilikonos) sütõpapírral béleljük ki.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket.
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!