Lekváros linzer (Spitzbuben)
sponsored links
A legfinomabb karácsonyi sütemények egyike. A jó linzer titka a megfelelõ arányokban - 1 rész porcukor, 2 rész vaj, 3 rész liszt - és a hideg vajban rejlik, mert attól lesz igazán omlós a tészta. Ha darált dióval, mandulával vagy mogyoróval dúsítjuk a tésztát, azt a liszt mennyiségébõl vegyük el. Én a vaj egy részét is zsírral szoktam helyettesíteni, mert attól még omlósabb, finomabb lesz a linzer tésztája. Kezdõ háziasszonyoknak is ajánlom kipróbálásra, mert nem lehet elrontani.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, (nálam 25 dkg liszt + 5 dkg darált, héj nélküli mandula) 20 dkg (hideg!) vaj, (nálam 17 dkg vaj + 3 dkg zsír) 10 dkg porcukor, 1 ...