Lekváros kifli és párnacsücske

2012-02-07

sponsored links



A reggeli elfogyasztása után épp a romokat tüntettem el, amikor csöngettek. Jajj, remélem nem akar senki bejönni, mert a rom kifejezéssel csak némileg túloztam! Volt cirka 1 mázsa német Leica magazin, sáros csizma, elszállításra váró cipõtartó szekrény, fényképezõgép, szelektíven gyûjtött szemét, mosogatásra váró tányérok és egyéb csodák az elõszobában. Ja, meg némi szelíden odakozmált zabkása szag.
Annyira tetszett a mindent belepõ fehérség, hogy a hideg ellenére kinn ragadtam fényképezni, a kása meg rotyogott, rotyogott, aztán elfõtte a levét...
Végül nem jött senki, csak egy üveg baracklekvár, meg pár fánk, amit a "Szállító" 2 percen belül el is tüntetett a tányérról. Közölte is, hogy két ilyen szomszédasszony mellett labdába se rúghatok. :)
És valóban nem. Õk sosem csempésznek graham lisztet a sütitésztába, az tuti!
Visszatérve a fõ témánkra, a lekváros kifli azért született, mert a baracklekvár jó sûrû, házi fõzésû volt, és kikottyantottam, hogy remek lenne sütéshez.

Hozzávalók:
1 kg liszt (fele-fele arányban teljes kiõrlésû és fehér)
5 dl tej (szója-rizs volt)
20 dkg vaj v. 2 dl olivaolaj ha vegán tésztát szeretnénk ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2012/02/lekvaro...

sponsored links

Keres?s