Lekváros-diós linzer
sponsored links
Az igazi, a klasszikus linzer 3 ismérve:
-virág alakú
-cukros dióval van megszórva a teteje
-baracklekvárral töltött
Na jó, a szív alakú, eperlekváros-porcukrozott tetejûbõl is végtelen számút meg tudok enni, de az igazi klasszik ez. Puffinnak köszi a szuper receptet!
Hozzávalók:
kb. 25 db összeragasztott sütihez
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg vaj/ margarin
12 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp vaníliapaszta ( elhagyható, én a nagyon vaníliásat szeretem)
1 citrom héja
A tetejére:
5 dkg darált dió
2 tk. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A ragasztáshoz:
sárgabaracklekvár ( a házi lenne az igazi)
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva félórára hûtõbe tesszük.
2. A sütõt elõmelegítjük 170 fokra, a tepsit kibéleljük sütõpapírral.
3. A darált diót elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral.
4. 1 tojásfehérjét enyhén felverünk.
5. Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát és virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A virágok felét a közepén egy kisméretû kör alakú szaggatóval is kilyuggatjuk.
6. A lyukas közepû virágokat megkenjük a tojásfehérjével és megmártjuk a cukros dióban.
7. Tepsire tesszük õket és 13-14 perc alatt készre sütjük.
8. Ha kihûlt, egy teli-egy lyukas virágot baracklekvárral összeragasztunk.