Lekváros-diós kiflicskék
sponsored links
Az alapötlet innen volt de én másképp csináltam:-)Persze ezért az enyém nem rugelach de az enyém és kész:-)
"Az az édes töltött kifli évente kétszer kerül a zsidó vallásúak asztalára: egyszer hanuka (a makkabeus hõsök emlékünnepe) táján, egyszer pedig a tu bisvát (a fák újéve) ünnepén. Eredeti receptje sokkal szerényebb volt, mint a manapság elterjedt, amerikanizálódott változata. Krémsajt helyett néhány kanál aludttejet, vagy tejfölt kevertek a liszthez, egy kis cukorral, és dióval töltötték meg. Szintén amerikai hatásra ma már nem csak lekváros és gyümölcsös, de csokoládés töltelékkel is készítik. Érdemes rászánni az idõt! A sütemény egyetlen hibája, hogy gyorsabban elfogy, mint ahogy elkészül a következõ adag ? viszont remekül fagyasztható, ezért elõre is dolgozhatunk"
35 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg natur krémsajt
2 dl tej
2 dkg élesztõ
1 tojás
5 dkg cukor vagy ennek megfelelõ helyettesítõ nálam ...