Lekváros derelye

2011-01-15

sponsored links

régi klasszikus, és nagyon finom tud lenni:)
40 dkg lisztet, 2 tojással, csipet sóval, kb. másfél deci langyos vízzel összekeverek a mixerrel. Majd kézzel gyúrom még egy kicsit, éppen, hogy elváljon a kezemtõl. Kinyújtom vékonyra, fele tésztára kis szilvalekvár csomókat halmoztam kis távolságokra egymástól. A másik felét ráhajtogattam a csomók körül megnyomkodtam a tésztát, és derelyemetszõvel kis négyszögekre vágtam a tésztát. Lobogó sós vízbe dobtam, kifõztem, leszûrtem, pirított zsemlemorzsába forgattam és megszórtam cukorral. Még van pár darab, eltettem holnapra, hogy én is ehessek. Ugyanis, ez a mai vacsorára készült el:)

Folytats a blogon ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2011/01/l...

sponsored links

Keres?s