Lekváros buktagombócok.
sponsored links
Ritkán sütök kelt tésztát, és ennek csakis egy oka van, hogy egyszerûen nem tudok ellenállni a frissen kisült, illatozó finomságnak. Így aztán csak nagy ritkán sütök pl. buktát is. Már jó régen Gabriellánál találkoztam az Õ lekváros buktalabdáival, és akkor el is döntöttem, hogy én is buktát fogok sütni. Bizony ez már nem most volt, így nem siettem el a buktasütést, de végre csak elkészült. Ez a recept annyiban változik az eddig sütött buktától, hogy olvasztott vajba, és darált dióba van belehempergetve a gombócokká formált tészta. Ettõl aztán különösen finom lesz az amúgy is légiesen könnyû tészta. A langyosra hûtött buktát pedig kínálhatjuk akár egy finom leves mellé második fogásként.
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
12,5 dkg rétes liszt
1,3 dl tej
1,5 dkg élesztõ
2,5 dkg porcukor
1 db tojás ...