Lekváros /Bazsalikomházakkal Epreknek/
sponsored links
Itt is van a csodálatos bazsalikomos eperlekvár recept, amik már az üvegekben várakoznak, hogy két hét múlva velem együtt átléphessék az új lakás ajtaját. :)
Az epreket megmossuk.
Zöldjét eltávolítjuk.
Egy nagyobb lábosba tesszük õket.
Körülbelül 5 percig fõzzük, ezalatt levet ereszt, és így jobban kijön az eper íze, mintha egybõl a cukorral melegítenénk össze.
Amikor elkezd bugyogni adjuk hozzá a cukrot, a megmosott, felaprózott bazsalikomot és a citrom levét.
Még egy jó tíz percig állandó kevergetés mellett készre fõzzük.
Forrón, a sterilizált, meleg edényekbe öntjük.
Azonnal lefedjük és fejjel lefelé fordítjuk.
Amikor kihûlt visszafordítjuk, és hûvös sötét helyre tesszük.
Sweet tipp: Ízlés kérdése, hogy valaki egészben, vagy feldarabolja fõzi ki az epreket; ha te úgy szeretnéd a végén akár egy botmixer segítségével le is turmixolhatod. Ebben az esetben azonban vigyázz, hogyha kihûl melegítsd újra, hogy mindenképpen forró lekvár kerüljön az üvegekbe!
Sweet tipp: ha biztosra akarsz menni, egy kiló eperhez add egy nagyobb zacskójú dzsemfix háromnegyedét.
www.facebook.com/blogthesweetlife
NAGYON JÓ FÕZÕCSKÉZÉST ÉS MÉG SZEBB HOSSZÚ HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
/Mademoiselle Marshmallow/