Lekváros batyu

2014-02-23

sponsored links

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
5 dkg élesztõ
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojássárgája + 1 egész tojás
3 dl tej
csipet só
1 tk õrölt fahéj
lekvár
Az élesztõt a tejjel és 4 dkg cukorral felfuttatjuk. Közben egy tálba betesszük a lisztet, maradék cukrot, tojássárgáját, sót, vajat, és a fahéjat. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztõt, és az egészet összegyúrjuk. Ha túl száraz, tegyünk hozzá egy kis vizet. Akkor jó, ha az edény oldaláról teljesen leválik a tészta. Tegyük meleg helyre, és dagasszuk a duplájára. Ha ez megvan, fogjuk a tésztát, és nyújtsuk2-3 mm vastagra. Vágjunk belõle 7×7 cm-es kockákat, és helyezzünk mindegyikre egy kanál lekvárt (ez nálam sütéshez val? sárgabarack lekvár). Formázzunk kis batyukat, ?s helyezzük õket egy lisztezett tepsibe. Fogjuk az eg?sz tojást, verjük fel, és kenjük meg a batyukat. Ezután hagyjuk õket kelni még 15 percig, majd süssük 180 fokos sütõben szép aranybarnára.

image



Folytats a blogon ... https://idesuss.wordpress.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s