Lekváros-balzsamecetes sertéstarja
sponsored links
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja (csont nélkül)
3 hagyma
3 csapott evõkanál (házi) baracklekvár
4 evõkanál szójaszósz
2 evõkanál balzsamecet
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint csili
gyömbérpor (vagy friss reszelt gyömbér)
kevés burgonyakeményítõ
só, frissen õrölt bors,
olaj
A meghámozott hagymát félbe, majd szeletekre vágtam.
A sertéstarját szeletekre vágtam, kikloppfoltam, szélein pár helyen bevágtam,hogy sütés közben ne kunkorodjon fel. Sóztam, borsoztam.
A hagymát egy teflonserpenyõben világosbarnára pirítottam, majd kiszedtem egy tepsibe.
A visszamaradt olajon (ha kell,picit önthetünk még a serpenyõbe) hirtelen megsütöttem a hússzeleteket, amiket elõtte burgonyakeményítõvel szórtam meg. A húsokat a tepsiben levõ hagymára raktam.
A lekvárt, szójaszószt, balzsamecetet, zúzott fokhagymát, gyömbérport egy tálkában összekevertem, majd a hússzeleteken szépen elosztottam. Nagyon kevés vizet öntöttemmég a hús alá (kb.2-3 evõkanál), alufóliával lefedtem, és 200 fokos elõmelegített sütõben kb. 45-50 percet sütöttem, majda fóliát levéve szép pirosre sütöttem.
Most pirított gnocchival (a gnocchit kifõztem, leszûrtem, majd teflonserpenyõben vajon aranybarnára sütöttem) és káposztasalátával tálaltam, de krumplipürével is finom.
Megj.: ez a recept szerepel már a blogomon itt, akkor csipkelevárral készült.