lekvária
sponsored links
A tablón: eperlekvár, kakaós cseresznyelekvár, köszmételekvár (egres, pöszméte, piszke stb..), feketeeperlekvár és meggycsatni.
Az eperlekvár eper mentén készült, mindennemû különösebb csavar nélkül.
A cseresznyelekvárhoz 1/3 mennyiségben köszméte is került, néhány babérlevél, némi kakaóval fûszerezve.
A sóskás köszmételekvár abból az ötletbõl indult, hogy milyen jó lenne egy iszonyat savanyú, méregzöld valamit csinálni. Az íz megvan, a szín szemmel láthatóan nem sikerült,.
A feketeeperlekvár feketeeperjének szüretelése mindig nagy móka, ezt a lekvárt márcsak emiatt is jó elkészíteni. Munkaruhának mindenképpen sötét felsõt javaslok, majd napokig zsebre dugott kézzel érdemes járni.
A meggycsatni idén is imbisz leírás mentén készült:
a hozzávalók 1 kg gyümölcshöz: meggy, 2 db átlagos méretû vöröshagyma, 6-8 gerezd ...