Lekv?r ?s lekv?ros vadcsereszny?b?l
sponsored links
Az apr? gy?m?lcs?, n?ha picit keserny?s vadcseresznye szinte feket?re ?rik. Nem kukakacos, legal?bbis ?n m?g nem tal?lkoztam benne ilyesmi lak?val. A f?kr?l szemezgetni ?d?t?en j?l esik a ny?ri melegben. Elh?z?d? ?r?s? faj, vannak f?k, amik ny?r elej?n, vannak, amik ny?r v?g?n ?rnek. Id?n j? term?s volt, ?gy nem csak frissen fogyott, hanem lekv?r is f?tt bel?le, nagyon finom lekv?r. Nem most k?sz?lt, viszont most m?r ki van pr?b?lva, megk?stoltuk, ?s csak az arra nagyon ?rdemesek ehetik, annyira finom. Elk?sz?t?s: A vadcsereszny?t megmostam, kimagoztam. Nem sok leve lett, ez?rt pici v?zzel feltettem f?ni. Reszelt citromh?jjal f?szereztem, citromlevet is adtam hozz?, pici s?t is, majd mikor forrni kezdett, cukrot is kis adagokan, k?zben k?stolva. Amikor elegend?en ?desnek tal?ltam, akkor s?r?tettem, majd cs?r?tlan?tott ?vegekbe t?tve sz?raz dunsztba tettem. Nagyon finom, szinte fekete, s?r? lekv?r lett. Sajnos az apr? magok el?gg? ragszkodnak a gy?m?lcsh?shoz, ?gy minden igyekezet ellen?re magok is maradtak a lekv?rban. Nem sok, de emiatt ?vatosan kell enni. A fenti k?pen ban?npalacsint?val ett?k, az al?bbi k?pen pedig faeperrel vegyesen k?sz?lt ?s finn zabk?s?val ett?k.