Lehet-e még újat mondani az év végi ünnepekrõl?
sponsored links
Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem, mielõtt kezembe vettem a Magyar Konyha aktuális számát. Érthetõ, hiszen sokan és sokat leírtak már a karácsony-szilveszter gasztronómiájáról. A pulykás-disznótóros-forraltboros-puncsos cikkek tömkelegébõl már gondolom, mindenkinek elege van. Újat kell mondani, vagy még inkább új tartalommal kell megtölteni az év legszebb napjait.
A lap fókuszában a karácsony és a szilveszter áll. Temesi Ferenc író a karácsony kocsonyájáról elmélkedik, aztán bemutatkozik a mák, ez a nagyon népszerû alapanyag. Az ezerarcú, ezerszemû nélkül nem ünnep az ünnep, gondoljunk csak a bejglire. Tálas Kata, a fiatal séf kreatív karácsonyi menüje, a karácsonyi pulyka témaköre is ide illeszkedik, de persze szó lesz az ünnepekrõl Ágoston Gézánénál, az ország legidõsebb fõzõasszonyánál tett látogatáskor is.
Kicsit már szilveszterre, az újévre hajaz Cserna-Szabó András és Segal Viktor: A tekintetes asszony káposztája címû írása. Ebben a töltött káposzta alakváltásait, hagyományait, elkészítését követhetjük nyomon. Szilveszteri falatkákat készít Barka Áron, könnyû szilveszteri koktélok receptjeit is megismerhetitek, akinek pedig netán nem lenne ötlete karácsonyi ajándékra, az bõszen olvassa a Fõzzünk ajándékot címû elmélkedést! Sok-sok tipp is található a lapban, pl. mit tegyünk a karácsonyi ...