Legényfogó szelet

2011-05-01

sponsored links

Hogy miért is legényfogó? Valószínûleg azért, mert ha ezzel a finomsággal kínálja a leány a legényt, az minden bizonnyal le lesz kenyerezve, vagy "lesütizve".Ha valami nagyon csokisra vágyom, ezt sütöm. Tulajdonképpen az alaptészta azonos a Lajcsi és a Zsuzsi szelet tésztájával, csak krém más. Ez itt csupa csoki.
Hozzávalók:
10 dkg méz
5 dkg cukor
10 dkg ráma
1/2 evõkanál szódabikarbóna
2 evõkanál kakaópor
csipet só
2 tojás
40 dkg liszt
Krém:
1/2 liter tej
2 csokipuding
15 dkg porcukor
15 dkg ráma
1 tortabevonó + fél dl étolaj
Elkészítés:
A mézet, cukrot, rámát gyenge tûzön, megolvasztjuk. Ha kissé kihûlt hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, 2 tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. 1-2 órai pihentetés után 3 egyenlõ darabra vágjuk és a legnagyobb tepsi hátán 3 lapot sütünk belõle. Megtöltjük a csokikrémmel, tetejét tortabevonóval bevonjuk és kész is van. Egy éjszaka alatt csodásan megpuhul.
Krém készítése:
A fél liter tejet a 2 csokipudinggal sûrûre fõzzük és kihûtjük. A rámát a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
Bevonat:
A tortabevonót vízgõz fölött megolvasztjuk , fél dl olajat belekeverünk és a sütemény tetején eloszlatjuk.

Folytats a blogon ... moldvanmonika.blogspot.com/2011/05/le...

sponsored links

Keres?s